Израелският министър на енергетиката Йизраел Кац обеща, че страната му няма да допусне основни ресурси или хуманитарна помощ в Газа, докато Хамас не освободи заложниците, които отвлече по време на изненадващото си нападение през уикенда, предаде АФП.

"Хуманитарна помощ за Газа? Няма да бъде включен нито един електрически ключ, няма да бъде отворен нито един кран за вода и няма да влезе нито един камион с гориво, докато отвлечените израелци не бъдат върнати у дома", каза той в изявление.

Броят на загиналите в ивицата Газа нарасна до 1200 души, съобщи палестинското министерство на здравеопазването в четвъртък след засилване на израелските бомбардировки на шестия ден след изненадващата атака на Хамас, предаде АФП. „Броят на мъчениците е нараснал до около 1200, а броят на ранените до около 5600“, каза говорител на здравното министерство в Газа.

В сряда спря работа единствената електроцентрала в Ивицата Газа, след като свърши горивото, съобщиха от електроснабдителното управление на палестинския анклав.
БГНЕС