Израел изстрелял снаряди по ливанската част на областта Шебаа
Израел изстрелял снаряди по ливанската част на областта Шебаа / netinfo

Израелската артилерия е изстреляла най-малко пет снаряда по ливанската част на областта Шебаа в отговор на ракетния обстрел срещу израелския град Кириат Шмона, предаде Франс прес. Няма данни за пострадали при падането на израелските снаряди на ливанска територия.

Израелски радиостанции съобщиха по-рано, цитирайки представители на израелската полиция и армия, че палестинска групировка е изстреляла двете ракети от Южен Ливан, които паднаха в Израел.

Ливанският сектор, откъдето са били изстреляни ракетите, е по принцип под контрола на ливанската армия и на международните сили на ООН, разположени там. Близо до ливанското село Аадайсе в района, откъдето са полетели ракетите, е била открита изоставена артилерийска система Катюша. Издирва се и автомобил, с който вероятно палестинците са пренесли ракетите до мястото, откъдето са ги изстреляли по еврейската държава.

Същевременно израелският премиер Ехуд Олмерт, който е на посещение в САЩ, каза, че Израел няма да се подаде на провокацията на ракетния обстрел и ще наблюдава ситуацията внимателно, предаде Асошиейтед прес, цитирайки сътрудник на Олмерт, който пътува с него до САЩ и който е пожелал да остане анонимен.