/ БТА
Израелската армия потвърди в неделя, че 126 души да държани като заложници от Хамас, откакто палестинската въоръжена групировка предприе кървавото си нападение осем дни по-рано. Властите първоначално изчислиха около 150 израелски и чуждестранни пленници, след като Хамас започна атаката си на 7 октомври, която уби най-малко 1300 в Израел.

Тежките израелски бомбардировки оттогава убиха над 2300 души в палестинския анклав, а десетки хиляди войници са се струпали по границата на Газа в готовност за нахлуване.
Военният говорител Ричард Хехт също каза, че 286 израелски войници вече са били убити във военни операции, започнати в отговор на нападението на Хамас.

Израелски официални лица твърдят, че броят на известните заложници е бил намален, тъй като са открити и идентифицирани телата в онези места в Южен Израел, които са били атакувани от Хамас. Хехт каза на брифинг, че са "потвърдени" 126 заложници. Цифрата е нараснала от 120-те, за които бе съобщено в събота, и служители предупредиха, че броят вероятно ще продължи да се променя през следващите дни.

Военните също казаха, че техните сили са открили телата на някои от заложниците при нападения в Газа, без да посочват брой.

Групировката Хамас твърди, че 22 заложници са били убити при израелски удари, без да предоставя доказателства. Тя предупреди, че ще убие заложници в отговор на необявени израелски удари срещу цивилни цели.
 
Любомир Мартинов/БТА