Израел бомбардира дома на лидер на Хизбула
Израел бомбардира дома на лидер на Хизбула / netinfo

Израелската бойна авиация бомбардира дома на шейх Мохамед Язбек, член на ръководството на шиитската партия Хизбула в Баалбек, Източен Ливан, предаде Франс прес, като цитира ливанската полиция.

Това е първото нападение срещу Баалбек, откакто Израел започна атаките на ливанска територия в сряда.

Шейхът не бил вкъщи, когато домът му бил улучен от ракета въздух-земя, изстреляна от израелски изтребител-бомбардировач. При въздушните удари срещу Баалбек са засегнати съдебната палата и джамия, добавя АФП.

Израелски бойни самолети атакуваха и южните предградия на Бейрут за втори път днес. Асошиейтед прес съобщава за две силни експлозии.

Израелски бойни самолети обстрелваха днес с ракети и граничен пункт между Ливан и Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци. В района има позиции на сирийската армия, добавя Ройтерс.

Сирия не е обект на нито едно от израелските нападения днес, съобщи в Дамаск сирийски представител. "Не е нападнат никакъв сирийски обект, нито военен, нито цивилен", заяви представителят пред Ройтерс.

Израелската армия обяви, че е нанесла удари само на ливанска територия. "Много е важно да се знае, че нашите атаки бяха насочени срещу мостове и други обекти само в Ливан. Не сме бомбардирали нищо в Сирия", каза военна говорителка, цитирана от Ройтерс.