Изпратиха с музика Натали Коул
Изпратиха с музика Натали Коул / netinfo

Американската певица Натали Коул беше изпратена с музика в последния й път в 3-часова траурна баптистка церемония в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Дъщерята на легендата Нат Кинг Коул беше почетена като верен приятел от плеяда музиканти, сред които Чака Кан, Гладис Найт, Лайънъл Ричи, Смоуки Робинсън и Стиви Уондър. По време на опелото беше прочетено съболезнователно писмо от американския президент Барак Обама.

Почина джаз звездата Натали Коул

Сестрата на Натали Коул Кейси Коул Хукър си спомни за нея като за "истински боец". "Накрая нейното тяло просто не издържа и изгасна, каза Кейси. Тя отдавна беше приела съдбата си и се опитваше да ни успокоява!"

Стиви Уондър изпя "The Lord's Prayer" и изправи събралото се множество на крака. "Ние трябва да продължим с духа на добротата, с която тази жена дари света", каза Уондър.

Изпратиха с музика Натали Коул
netinfo

Лайнъл Ричи си спомни за Натали Коул като за верен и винаги усмихнат приятел със забележително чувство за хумор. По-късно Натали Коул беше погребана в гробището "Форест Лон" в Глендейл близо до баща си и до майка си Мария.

Натали Коул починала от рядко заболяване

Натали Коул почина на 65-годишна възраст на 31 декември 2015 г. в болница в Лос Анджелис, щата Калифорния. Причината за внезапната смърт на известната американска певица е идиопатична белодробна артериална хипертония. Това е рядко белодробно заболяване, което причинява недостиг на въздух, замаяност и понякога - болка в гърдите.

Изпратиха с музика Натали Коул
netinfo

Източник: БТА