Джунгла деца
Джунгла деца / БГНЕС
Четирите колумбийски деца, оцелели след самолетна катастрофа в Амазония повече от пет седмици в джунглата, бяха изписани от болница след 34-дневен престой, съобщи Ройтерс.

Децата, на възраст от 1 до 13 години, са оцелели при катастрофата на 1 май, след която е загинала майка им и още двама възрастни. Те бяха открити
миналия месец.

Познанията на децата, които са от коренното население, за джунглата, както и смелостта на най-голямата сестра, са били много важни за оцеляването им. 

"Те възстановиха теглото си, наистина са много добре", каза пред журналисти Астрид Касерес, директор на Института за благосъстояние на децата. "Започва втората фаза на грижите и защитата им."

Братята и сестрите ще останат под грижите на института поради "сложната семейна ситуация", каза тя. Окончателните мерки за попечителство над тях ще бъдат определени след шест месеца. "Навлизаме в преходна фаза за защита на децата", добави Касерес.

Както бащата на двете най-малки деца, така и семейството на майката са заявили пред медиите, че искат да получат попечителство.
Христина Терзиева/БТА