Издирват натурализиран афганистанец заради взривовете в САЩ (СНИМКИ)
Издирват натурализиран афганистанец заради взривовете в САЩ (СНИМКИ) / БГНЕС

Полицията свърза бомбените експлозии в Ню Йорк и крайбрежния град Елизбает в Ню Джърси. Тя издирва за разпит един и същ човек и за двете, предаде Асошиейтед прес.

Властите търсят 28-годишния Ахмад Хан Рахами, натурализиран гражданин на САЩ от Афганистан. Последно е известно, че той е живял в Елизабет, Ню Джърси, където ФБР издаде тази сутрин заповед за издирването му.

Властите са изпратили предупредително съобщение до мобилните телефони на милиони жители на Ню Йорк, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

"Искам да е ясно, че това лице може да е въоръжено и опасно. Всеки, който го види, трябва незабавно да позвъни на 911", каза тази сутрин кметът Бил де Блазио.

Експлозия разтърси Манхатън, най-малко 29 души са ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, който вчера заяви, че атаката не изглежда да е свързана с международен тероризъм, съобщи днес за нови доказателства, които подсказват обратното.

Няма да се изненадам, ако се окаже, че има чуждестранна връзка със станалото, каза Куомо в ефира на Си Ен Ен.

На преки от експлозията в Манхатън намериха тенджера, свързана с жици и телефон

Полицията е разпространила описание на заподозрения с посочени ръст, тегло, цвят на косата и очите. Рахами е роден на 23 януари 1988 г. в Афганистан. Последният му известен на властите адрес е бил в град Елизабет, щата Ню Джърси.

Взрив в Ню Джърси при опит бомба да бъде обезвредена с робот

Часове преди да бъде оповестено името му, полицията откри пет взривни устройства край железопътна гара в Елизабет, едно от които гръмна, докато екип от сапьори го обезвреждаше с робот. Призори полицаи и агенти на ФБР с кучета претърсиха жилищен квартал в Елизабет.

Властите се опитват да установят дали има връзка между взривните устройства, намерени през уикенда в двата щата. Двадесет и девет души бяха ранени при експлозията на едно от тях в квартал "Челси" в Манхатън, припомня БТА.

Издирват натурализиран афганистанец заради взривовете в САЩ (СНИМКИ)
netinfo