Две български момичета изчезнаха в САЩ. Издирват ги от няколко дни. Ученичките са обявени за издирване от полицията в Чикаго, съобщава NOVA.

16-годишната Натали Наскова и Велина Шентова - на 18, били неразделни.

Полицията разследва случая като бягство от дома. Властите предполагат, че момичетата са избягали с по-възрастни от тях мъже, които вероятно са членове на най-голямата латиноамериканска улична банда в света. Според доклад на службите за сигурност въпросната групировка се занимава с трафик на хора, наркотици и оръжие. Има случаи, в който членовете ѝ са осъждани и за убийства.
 

До всички в Илинойс, моля споделете този пост, може да го споделите от моя профил. Благодаря!

Публикувахте от Monika Cioban в 13 май 2018 г.
Бандата се свързвала с момичета, които са податливи на манипулации и лесно могат да бъдат убедени да избягат от дома си. Впоследствие те били склонявани към проституция.

Бащата на Велина казва, че за последно тя е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията.

Българин изчезна на път за Лондон (СНИМКИ)

От дома на Натали пък липсвали дрехите и зелената ѝ карта. Въпреки че документът ѝ за пребиваване в САЩ е у нея, ако тя тръгне да напуска страната, ще бъде задържана, тъй като е непълнолетна. Велина обаче не може да бъде спряна, защото има навършени 18 години.

Родителите молят, ако някой има информация за момичетата, незабавно да се обади на Arlington Heights Police Department на 847-368-5300.
nova.bg