Издирват българин за смъртта на Стивън Гейтли от Бойзоун
Издирват българин за смъртта на Стивън Гейтли от Бойзоун / снимки: news.sky.com, Reuters

Испанската полиция издирва българина Георги Дучев, за когото се предполага, че знае подробности за последните часове от живота на вокалиста на групата Бойзоун Стивън Гейтли. 33-годишният певец почина внезапно в апартамента си на остров Майорка. Причината за смъртта все още не е известна, но това се е случило след дълга нощ на злоупотреба с алкохол.

Гейтли и неговият партньор Анди Коулз поканили българина Джорджо в апартамента си за 1 млн. паунда, по време на почивката им в испанския курорт Майорка, след като се срещнали с него в нощен клуб "Палма" в петък вечерта. 33-годишният певец е заспал на дивана, но се смята, че е умрял след като се задавил от повърнатото след тежка пиянска вечер. Той е бил намерен от объркания си партньор в събота следобед, но остава неясно дали Джорджо е напуснал апартамента преди Гейтли да почине, пише БГНЕС.

Полицията смята, че българинът може да им помогне да разкрият допълнителни подробности около мистериозната смърт на певеца. Гейтли беше открит в събота в апартамента си в луксозния курорт Пуерто Андракс в югозападната част на Майорка. Разследващите органи съобщиха, че той е бил облечен в пижамата си. Свидетел на инцидента заяви: "Беше разположен много странно. Тялото му лежеше върху дивана сякаш отправяше молитва", заяви той.

Освен музикалната си кариера като вокалист на "Бойзоун", Гейтли е известен и с нетрадиционната си сексуална ориентация. След легализирането във Великобритания на еднополовите бракове, съюзът му с дългогодишния му приятел Анди Коулз през 2006 г. стана вторият след този на световноизвестния британски музикант и вокалист Елтън Джон с Дейвид Фърниш.

Междувременно другите музиканти от групата пристигнаха в Испания.

Издирват българин за смъртта на Стивън Гейтли от Бойзоун
netinfo