/ Thinkstock/Getty Images
23-годишната Лилия Ботушева е българката, намерена мъртва на остров Кефалония. Според последна информация германският гражданин, който също е намерен мъртъв, е на 30 години.
 
Двамата са пристигнали от Германия с автомобил, който е бил нает под наем, но не са върнали, пише "24 часа". В последствие са сменили номерата на колата с фалшиви и с тях са пристигнали в Гърция на 26 декември. Отседнали в къща, наета под наем през интернет.
 
Българка и германец открити мъртви навръх Нова година на гръцки остров (СНИМКИ)

Двамата са открити на 31 декември мъртви от собственика на имота, който е сигнализирал полицията. Съдебният лекар твърди, че всичко сочи към двойно самоубийство с нож. Няма никакви следи от борба и насилие. Смъртта е настъпила 36 часа преди откриването на труповете, според патолога.
 

"Издирва се наше българско момиче, безследно изчезнала, помогнете да я намерим!!!" Това гласят множество постове от август месец м.г. в социалните мрежи от притеснени български граждани. Те алармират за изчезналата Лилия Ботушева от Сливен. Момичето било обявено и за общоевропейско издирване.