Ивица Дачич се срещал с човек на най-големия наркокартел на Балканите
Ивица Дачич се срещал с човек на най-големия наркокартел на Балканите / снимка: БГНЕС, архив

Полицията и спецслужбите разполагат с аудио- и видеозаписи на срещите на настоящия премиер на Сърбия Ивица Дачич в качеството му на вътрешен министър с представител на най-големия наркокартел на Балканите, за чиято престъпна дейност политикът е бил осведомен, съобщава белградският вестник „Блиц", който се позова на свои източници.

В края на миналата седмица в Сърбия се разгоря политическа криза заради публикуването на информация за контактите на Дачич с бизнесмена Родолюб Радулович, който е подозиран във връзки с клана на Дарко Шарич, издирван от сръбските власти за търговия с наркотици.

Самият премиер официално призна в събота, че той на няколко пъти се е срещал с Радулович, но тогава не е знаел за неговата причастност към престъпна дейност, пише агенция Фокус.

„Блиц" съобщава, че Дачич в периода 2008-2009 година нееднократно се е срещал с Радулович, който в хода на разговорите нееднократно е назовавал тогавашния вътрешен министър „приятел". По сведенията на източника на изданието на 12 януари Шарич в хода на телефонен разговор е поискал Радулович да попита „своя приятел" дали полицията се занимава с тях, предаде РИА Новости.

Ивица Дачич ще трябва да обясни на обществеността защо през 2008 година, докато беше министър на вътрешните работи, се е срещал с Родолюб Радолович, известен като Миша Банана и какви са били разговорите, пише още "Блиц". Също толкова учудващо е, пише „Блиц", че в общественото пространство Миша Банана беше известен заради връзките му с естрадни звезди, а министъра на вътрешните работи не знаел нищо.