Вратарят на Евертън Пикфорд контузва тежко Ван Дайк
Вратарят на Евертън Пикфорд контузва тежко Ван Дайк / БГНЕС/ЕРА
Мениджърът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп обяви, че „червените“ ще чакат контузения тежко централен защитник Върджил ван Дайк. Той бе брутално посечен с безумно влизане в краката от вратаря на Евертън Пикфорд, който дори не бе изгонен от рефера.
 

На всичко отгоре бе отсъден офсайд при ситуацията, зачеркнала сезона на капитана на Нидерландия, затова не бе отсъдена дузпа в полза на Ливърпул и Пикфорд доигра дербито, в края на което червените бяха посечени за пореден път от VAR-реферите, отменили победен гол на Хендерсън заради несъществуваща засада.

Вратарят на Евертън Пикфорд контузва тежко Ван Дайк
БГНЕС/ЕРА

Вратарят на Евертън Пикфорд контузва тежко Ван Дайк
БГНЕС/ЕРА

Вратарят на Евертън Пикфорд контузва тежко Ван Дайк
БГНЕС/ЕРА

Ван Дайк сам напусна терена, но после се оказа, че има увредени вътрешни кръстни колянни връзки на десния крак, като операцията и възстановяването го вадят от играта до края на сезона – между 6 и 8 месеца отсъствие.
 

Гуардиола и Клоп са убийствени дами, ако сменят пола си (СНИМКИ)

Отборът обаче ще го чака, обяви Юрген Клоп с поредна своя хитова фраза: „Ние сме тук и го чакаме, той го знае – ще го чакаме както една добра съпруга чака своя съпруг от затвора. И ние ще направим всичко възможно, за да го улесним максимално“.

Гавра в Англия: Размазаха Ливърпул 7:2, а Ман. Юн. - с 6:1 (СНИМКИ)

Ливърпулското дерби с Евертън, завършило 2:2 с двама контузени сред червените – Ван Дайк и Тиаго Алкантара, продължи с полицейско разследване заради отправени закани и заплахи срещу играчи на „карамелите“, информира „Сън“.
 

Те са срещу Пикфорд и бразилския нападател на Евертън Ричарлисон, който пък контузи халфа на червените Тиаго. „Разследваме няколко обидни послания в Туитър“, съобщи говорител на полицията в Мърсисайд. „Използваният език е напълно неприемлив и ние се отнасяме към това с изключителна сериозност“.