Италиански карабинери задържали опасен български престъпник
Италиански карабинери задържали опасен български престъпник / БГНЕС

Италиански карабинери задържаха при специална операция опасен български престъпник, издирван в България и в половин Европа за притежаване на оръжия и за опит за убийство, пише италианският вестник "Кориере дела сера".

Българинът, чието име е Дамян Димов Димов, е на 54 години и е роден в Русе. От 2008 г. той се укрива заради престъпления, извършени в периода 2001-2007 г., свързани с притежанието на голямо количество оръжия и експлозиви. В този период Димов се опитал също така да убие свой сънародник, като стрелял в лицето му, след което жертвата му останала без едно око, допълва също италианското издание.

В операцията по арестуването на българина са участвали около 20 полицаи. В сряда те нахлули в жилището, което той е обитавал на улица "Таормина", номер 27 в Милано заедно с приятелката си. В апартамента имало и други българи. По време на операцията по задържането му, Димов се опитал да извади пистолет, скрит под възглавница. По време на акцията в жилището на Димов били открити пушка, ножове, различни видове муниции, множество кредитни карти, вероятно откраднати при обири в района.

Сега Димов се намира в милански затвор и вероятно ще бъде екстрадиран в България, пише "Кориере дела сера". Изданието допълва, че арестуваният Димов в миналото е бил военен от българските специални сили.