Италианската полиция арестува бос на Камората
Италианската полиция арестува бос на Камората / снимка: sxc.hu

Италианската полиция арестува ръководителя на един от най-силните кланове на Камората - синдикатът на мафията, опериращ около и в град Неапол. 42-годишният Чезаре Пагано беше ръководител на отцепилия се клан Амато-Пагано - най-влиятелният от клановете в градската част на Неапол, посочва полицията в съобщение.

„От чисто военна гледна точка, това е и най-опасният клан", заяви Виторио Писани, местен полицейски началник пред италианската телевизия. Писани заяви, че Пагано е бил арестуван рано сутринта във вилата му край морето. Той успя да се изплъзне от арест през 2009 г. „Босът се опита да избяга, както направи миналия път", заяви Писани, цитиран от БГНЕС. „Този път обаче бяхме оградили добре региона", допълни той.

Кланът Амато-Пагано се отцепи и оттогава започна кървава война срещу клана Ди Лауро през 2004 и 2005 г., при която загинаха повече от 60 души. Пагано беше издирван за убийство, връзки с мафията и наркотрафик. Той е смятан от полицията за един от 30-те най-опасни издирвани мъже в Италия.