/ iStock/Getty Images
Инвазията от коронавирус в Испания отбеляза скок в четвъртък, когато смъртните случаи от COVID-19 надминаха 4 000. Въпреки че смъртността и инфекциите се забавят, пандемията доведе здравната система на ръба на колапса, като Испания се бори да защити и работниците на първа линия и да осигури доставки за тестване и лечение.

Жертвите на COVID-19 в Испания надминаха 4000

В момента Испания е с втората по големина смъртност в света след Италия и досега е регистрирала 4 089 смъртни случая, след като още 655 души изгубиха битката с вируса през последните 24 часа, съобщи здравното министерство.

Испания удължи извънредното си положение заради коронавируса

"Спешните служби в момента са затрупани", каза по телефона Хорхе Ривера, говорител на главната болница в Леганес в южните покрайнини на Мадрид. "На практика цялата болница е посветена на борбата с коронавируса, както отделението за интензивно лечение, така и общите отделения."

За да облекчат претоварването в Леганес и в друга болница в Алкала де Енарес, източно от столицата, „Лекари без граници“ заявиха, че са създали две полеви болници с 200 легла, които ще лекуват по-малко тежките случаи.
БГНЕС