Испанската полиция залови 2,5 тона кокаин в международни води
Испанската полиция залови 2,5 тона кокаин в международни води / БГНЕС
Испанската полиция е задържала 2,5 тона кокаин при акция в международни води. Единайсет души са арестувани по подозрение, че са част от голяма наркомрежа, съобщи испанското вътрешно министерство, цитирано от Асошиейтед прес.

На 26 юли полицията е извършила проверка на плаващ под венецуелски флаг кораб в Атлантическия океан и арестувала петчленния му венецуелски екипаж. Кокаинът щял да бъде прехвърлен на по-малък съд и откаран до Галисия в Северозападна Испания.

Във вторник в Испания са арестувани още шестима заподозрени. Шестимата души - колумбийци, мароканци и боливийци - са задържани при полицейска операция, довела до разбиването на лаборатория за производство на наркотици край Барселона, съобщава Франс прес. Групата разполагала със значителен капацитет, след като само за ден била пратила в Колумбия 24 000 евро от наркотрафик, се посочва в полицейското комюнике.

Полицаите задържали 4,2 кг кокаин, 120 кг хашиш на прах и голямо количество материал за производство на наркотици, включително 50 кг смесвани с упойващите средства субстанции като лидокаин и фенацетин, допълва АФП.