Испанската полиция арестува 63-ма замесени в детска порнография
Испанската полиция арестува 63-ма замесени в детска порнография / снимка: БГНЕС
Испанската полиция, е арестувала 63-ма души по подозрение, че са замесени в детска порнография. При операцията, проведена в 13 от 17-те испански области, са били открити голямо количество компютърни файлове и други незаконни материали, се казва в изявление на министерството на вътрешните работи.

Разследването започнало през 2005 г., когато в САЩ са били идентифицирани множество уебсайтове, даващи на интернет-потребители достъп до файлове с детска порнография срещу заплащане. Детективите проследили над 200 000 евро, натрупани чрез предполагаеми продажби на детска порнография по интернет.

Парите били прехвърлени от Испания в Русия.Следите отвели полицията до морските курорти Йорет де Мар и Бенидорм, където били открити и арестувани четирима руски граждани. Последвалите разследвания довели до задържането на още 59 души. По данни на австралийската полицияпедофилска мрежа в интернет е била разбита и в Австралия. Сред арестуваните имало и бивш полицай. В операцията са участвали и амерканските, германските и новозеландските власти.