/ iStock/Getty Images
В дома на един от членовете й била открита голяма колекция от предмети от времето на „Третия райх”
Испанската полиция арестува в Коста дел Сол международна банда, занимаваща се с незаконна търговия с оръжие. 

В дома на единия от членовете ѝ – германски гражданин, полицията се натъкна на голяма колекция от предмети от времето на „Третия райх”. В нея били събрани оръжия, военна униформа, нацистки знамена и ордени, както и портрет на Хитлер, съобщи „Дойче веле”, позовавайки се на информация от пресслужбата на жандармерията. 

Членове на бандата били един британец и двама германци, единият от които е бил забелязан по-рано, че е във връзка с десни екстремисти. Именно той е и собственик на нацистката колекция. Другият гражданин на Германия е издирван в родината си по дело за незаконен оръжеен склад в Хановер. В Испания се е представял за обикновен пенсионер. 

И на тримата задържани са повдигнати обвинения за организиране на престъпна група, незаконна търговия с оръжие, боеприпаси и наркотици и за фалшиви документи. 

Както съобщава пресслужбата на испанската Гражданска гвардия, в незаконния оръжеен склад в Малага - собственост на бандата, е имало 121 пистолета, 22 пушки, 8 автомата, 9 976 патрона с различен калибър, 8 заглушители, 273 пълнители, една противотанкова граната. 

Според правоохранителните органи, престъпниците са закупували от Източна Европа бракувано оръжие, което после са възстановявали в собствената си работилница и са го продавали на търговците на дрога. Разследването по това дело е започнало миналата година, след като в конфликтите между два съперничещи си наркокартела започнали да се използват все по-опасни видове оръжие. 
БГНЕС