/ Gulliver/Getty Images
Полубратът на йорданския крал Абдула Втори - Хамза, се отказа от титлата си принц, година след като беше поставен под домашен арест заради участие в предполагаем заговор, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Хамза публикува в официалния си профил в Туитър писмо, в което заявява, че се отказва от титлата, защото ценностите му "не са в съответствие с подходите, тенденциите и съвременните методи на нашите институции".

В своето послание той каза, че "остава предан на Йордания" и в своя частен живот "ще служи на родината и йорданския народ".

Миналата година Хамза беше обвинен, че е участвал в заговор за дестабилизиране на кралството, и беше поставен под домашен арест. Тогава той направи видеоизявление, в което отрече обвиненията и каза, че е бил наказан заради това, че открито е говорил срещу корупцията във властта.

Според кралския дворец Хамза е изпратил миналия месец послание до Абдула Втори, в което е признал, че е участвал в заговор за предизвикване на размирици през 2021 г., и се разкаял за действията си.
БТА