Интерпол получи над 200 отговора на обявата за педофила
Интерпол получи над 200 отговора на обявата за педофила / netinfo

Повече от 200 информации за предполагаемия педофил, за който Интерпол пусна обява в интернет, вече са получени в централата в Лион на международната полицейска организация, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Интерпол пусна на своя интернет сайт обява за идентифициране и издирване на предполагаем педофил, разпространил чрез електронната поща голям брой снимки, показващи секс с деца. На сайта на организацията са качени шест снимки на мъж, на възраст от 50 до 70 г., срещу когото има подозрения, че е злоупотребил сексуално с три момчета от азиатски произход на възраст от 6 до 10 г. в периода април 2000 – май 2001 г. в Югоизточна Азия.

Специалисти от цял свят правят анализ на получените данни и отделят най-голямо внимание на всяка следа, заяви офицерът, който ръководи операцията Кристин Квигне.

За втори път Интерпол решава да се обърне към обществеността за идентифициране и залавяне на педофил след успеха на операцията „Вико“, при която през октомври в Тайланд бе арестуван предполагаем сексуален престъпник, 32-годишен канадец.