/ ThinkStock/Getty Images
Мъжете бяха арестувани, но не им бяха повдигнати обвинения
Индийската полиция застреля четирима мъже, заподозрени в изнасилването и убийството на жена в южната част на страната, предаде Асошиейтед прес.
Някои изразиха задоволство от смъртта им, приемайки я като правосъдие в случая, който доведе до протести в Индия.

Мъжете бяха арестувани от полицията, но не им бяха повдигнати обвинения. Те са били отведени на местопрестъплението, където се смята, че са били извършени изнасилването и убийството, и на мястото, където е било изгорено тялото на жената, съобщи представител на полицията. Според пожелал анонимност полицейски служител заподозрените опитали да отнемат оръжието на полицай и да избягат. Тогава те били застреляни.

Изгореното тяло на 27-годишната жена беше открито миналата седмица в подлез близо до град Хайдерабад. Случаят привлече общественото внимание и предизвика протести в Индия.

Военен моряк уби двама в Пърл Харбър, после се самоуби (ВИДЕО)

Около 300 души се събраха на местопрестъплението, за да поздравят полицаите за ликвидирането на заподозрените. Някои от тях ги прегърнаха и вдигнаха служителите на реда във въздуха, а други ги обсипваха с цветя.

В столицата Делхи обаче някои наблюдатели осъдиха ликвидирането на заподозрените.

"Това е фалшиво правосъдие", заяви Кавита Кришнан, секретар на Общоиндийската асоциация на прогресивните жени. "Убийствата са заговор, за да се спре нашето искане за отчетност от властите, съда и полицията, както и за справедливост и достойнство. Искаме подробно разследване", подчерта тя.