Имигрантите на Острова трябва да познават британската култура
Имигрантите на Острова трябва да познават британската култура / netinfo
Чужденците, които искат да се установят в Обединеното кралство, от днес ще трябва да доказват, че познават британската история и обичаи, предаде Ройтерс. Всеки, който кандидатства за безсрочна виза, ще трябва да премине през тест, който да покаже, че кандидатът познава страната и владее английски език.

Тестът "Живот в Обединеното кралство" включва 24 въпроса на английски за британското общество, правителство, история и география.Той трябва да бъде попълнен за 45 минути. Тестът съдържа широк кръг от въпроси, вариращи от такива за кралица Елизабет до местните диалекти и функциите на правителството. Досега той бе прилаган при кандидатстване за британско гражданство.

Правителството твърди, че тестът ще помогне за интегрирането на имигрантите в обществото, но според вестници повечето хора, родени и израснали във Великобритания, ще имат проблеми да отговорят на много от въпросите.

Някои от въпросите гласят:

- "Назовете три страни, от които евреите са емигрирали, за да избягат от преследванията през периода 1880-1910 г. ?" Отговорът гласи: Беларус, Полша и Украйна.

- "Какво е разстоянието между северното крайбрежие на Шотландия до южното крайбрежие на Англия?". Отговорът е: около 600 мили (1000 километра).

- "Ако сте първият гост през новата година в шотландски дом, какво трябва да носите със себе си?". Отговорът: въглища, хляб и уиски, за да се радват на благоденствие домакините ви.