Имиджът на Саркози е бил накърнен от брака му с Бруни?
Имиджът на Саркози е бил накърнен от брака му с Бруни? / netinfo
Ако френският президент Никола Саркози си е мислел, че бракът с очарователната му приятелка Карла Бруни ще възстанови репутацията му сред французите, то публикувано днес проучване подсказва, че е сгрешил.

Според сондаж на френския институт за социологически проучвания ИФОП, публикуван на уебсайта на седмичника "Журнал дю диманш", 31 процента от запитаните са на мнение, че имиджът на Саркози е бил накърнен от брака му с Бруни.

Само 4 на сто от анкетираните смятат, че имиджът му се е подобрил, а за две трети от участниците събитието не се е отразило на имиджа му.

Днес ИФОП публикува и друго проучване, според което спадът в популярността на Саркози продължава. Допитването, което ще бъде отпечатано в утрешния брой на седмичното издание "Пари мач", показва, че 53 на сто от французите не одобряват политиката му, което е със 7 пункта по-малко, отколкото през януари.

Рейтингът на френския премиер Франсоа Фийон се е подобрил с пет пункта, което означава, че неодобрението на французите към президента е по-скоро към личността му, отколкото политическо.