Има двама български граждани сред ранените при катастрофата в Къркларели, каза пред БТА генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров.

11 души са ранени при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция 

Единият е с леки наранявания, направен му е ядреномагнитен резонанс, след което е освободен за домашно лечение. Другият пострадал български гражданин е настанен в болница в момента, но е сравнително добре, посочи Димитров.

Повечето от хората, които са пътували в автобуса, който се преобърна снощи, на 50 километра от граничния пункт "Малко Търново - Дерекьой", са с двойно гражданство - българско и турско, съобщават турски медии.

"Инцидентът става около 12:15 ч. 10 мин. след това са пристигнали медицински екипи, жандармерия, полиция и пожарна. 14 души са пътували, от тях 11 са ранените - двама са в тежко състояние, двама са със средни телесни наранявания и 7 души са с леки", обясни Димитров. 

Генералният консул допълни, че причините все още се разследват. "Това, което се съобщава е, че шофьорът е загубил управление, ударил се е в крайпътна табела и се е преобърнал", казва той. 

Екип на NOVA е на мястото на инцидента и се свърза със собственика на компанията, която притежава автобуса. Той заяви, че е запознат с инцидента, но не пожела да отговори дали е разговарял с шофьора или да даде повече информация.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, кореспондент на БТА Нора Чолакова, БНР