/ Gulliver/Getty Images
На презентация пред акционерите за резултатите на компанията "Тесла" през второто тримесечие Илон Мъск, наред с други неща, обяви подготовката за създаването на едноименна застрахователна компания, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Любовен триъгълник в съда: Амбър Хърд между Джони Деп и Илон Мъск

Според първоначалните планове, клонове на „Tesla Insurance“ трябва да се появят в няколко щата до края на годината. "Ще създадем силна, голяма застрахователна компания", каза Мъск.

Идеята е да се създаде компания, която ще използва информациите, събрани от автомобила, за да изгради профил на водача с цел оценяване на вероятността от злополуки и според това да изчислява месечните застрахователни премии.

Предложението на Мъск да застрахова превозните средства на „Тесла“ не е ново. Собствениците на тези електромобили от години се оплакват, че застрахователните компании ги таксуват твърде високо поради скъпите ремонти.

Илон Мъск за първи път попадна в топ 5 на най-богатите хора в света (СНИМКИ)

„Tesla Insurance“ се появи в Калифорния през април 2019 г., тогава имаше опит за преминаване в национален мащаб, но сайтът, в който първите членове се регистрираха, се срина и не беше подновен.

Но Мъск е убеден, че компанията този път ще тръгне. Той призова застрахователните агенти да дойдат и да работят за „Тесла“.
БГНЕС