Илон Мъск не препоръчва да се работи с неговото предишно темпо по 120 часа седмично
Илон Мъск не препоръчва да се работи с неговото предишно темпо по 120 часа седмично / Gulliver/Getty Images
Южноафриканският магнат Илон Мъск, изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, е считан за най-богатия човек на планетата. Успехът му в бизнеса превърна бизнесмена в едно от най-популярните имена, затова и изявленията му не остават никога незабелязани.

В една от последните си публични изяви, Мъск разкри някои от навиците, които го доведоха до успеха. И сънят е едно от важните фактори за него. По-конкретно той призна в подкаста „The Joe Rogan Experience“, че никога не остава повече от 6 часа в леглото.

"Опитах се да спя по-малко, но след това общата производителност намалява", каза той. "Не искам да спя повече от шест часа", каза Илон Мъск в изявления, цитирани от CNBC.



Южноафриканският магнат, който също има канадско и американско гражданство, обясни, че предпочита да посвети времето си на работа, задача, на която посвещава много часове от живота си.

"Работя много", призна Мъск, който подробно описа в подкаста как изглежда седмичният му график. „Обикновено съм на бизнес срещи до един или два часа сутринта. В събота и неделя – по принцип не, но понякога и тогава“, разкри неуморимият бизнесмен.

По думите му дори понякога е спал на пода в офиса на Tesla, припомня The Wall Street Journal. „Имаше някои седмици, в които спах само няколко часа. Работил съм седем дни в седмицата“, каза той през 2018 г. „Някои от тези седмици трябва да са били 120 часа“, изчисли Мъск.

Тогава той осъзнава, че навиците, които е придобил, не са препоръчителни. „Никой не трябва да отделя толкова часове за работата си, не е препоръчително. Той ще полудее, ако работи по 120 часа седмично “, каза Мъск, който освен че е главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, е съосновател на PayPal, Hyperloop, SolarCity, The Boring Company, Neuralink и OpenAI.

Превод и редакция: DarikNews