Навални
Навални / БГНЕС
Погребаха Алексей Навални на Борисовското гробище в московския район Марино.

За дошлите да си вземат последно сбогом с него прозвуча песента на Франк Синатра – My way, препратка към този, който изживя живота си така, както мислеше, че е правилно.

Руският опозиционер запази чувството си за хумор до последните си дни. Изборът на следваща песен доказа несравнимия му шеговит почерк - това е музиката от финалната сцена на „Терминатор“. Мнозина определиха това като последната шега на руския опозиционер, припомняйки най-известната фраза на Арнолд Шварценегер от филма I'll be back.



Страхът от репресии, от страна на властите, не се оказа достатъчно силен, за да попречи на свободомислещите руснаци да отдадат почит на покойния дисидент по време на погребението му.

„Ковчегът бе положен в земята. Довиждане, приятелю!“, написа съратникът на покойния Навални - Иван Жданов, в приложението "Телеграм", цитиран от Франс прес.

"Днешният ден е трагичен, защото смъртта на Алексей е голяма загуба не само за семейството и близките му, на които изказваме съболезнованията си, но и за огромен брой хора. Мисля, че за милиони хора в Русия, а и не само в Русия“, каза руският опозиционер Борис Надеждин.

 Юлия Навалная, съпругата на Алексей Навални, публикува прощално послание, посветено на покойния си съпруг в социалната мрежа X.

Юлия Навалная с трогателни думи за съпруга си: Не знам как да живея без теб, но ще опитам (ВИДЕО)

Говорителката на опозиционера Кира Ярмиш призова хората навсякъде по света да положат днес цветя в негова памет. "Примерът му показа на мнозина какво да правят, когато нещата станат трудни и страшни", заяви Ярмиш.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня