Все по-опасни стават игрите в интернет и понякога буквално смъртоносни, разказва NOVA. Властите по света не потвърждават официално съществуването на най-страшната от всички - предизвикателството „Син кит”. Преди дни CNN съобщи, че българче на 16 години се самоуби заради тази игра. Българското семейство живее в САЩ от 15 години, но самоличността им се пази в тайна.

Американски медии: Момиче с български корени почина в САЩ заради „Син кит“

"Синият кит" - дали легенда, или не, но определено игра на ръба, която събуди детското любопитство и родителските страхове. Наричат я новата руска рулетка за тийнейджъри. 50 предизвикателства, някои безобидни – „Гледай страшни филм в 4.20 сутринта”. Други обаче зоват - „Самонарани се или издълбай син кит на ръката си с бръснарско ножче”. Последната задача е „Срещни се с кит”, което буквално означава – самоубий се.

Смъртоносна игра на контрол привлича опасно деца в интернет


Смъртоносната рулетка е с корени от Русия. Създателят на групата "Смърт" в социалната мрежа „В Контакте” Филип Будейкин в момента е в руски затвор. Обвинен е в склоняване към самоубийства на 16 момичета. Властите подозират, че 150 деца са се самоубили заради играта. 21-годишният Будейкин призна откъде идва зловещото му вдъхновение - иска да „прочисти обществото”. Нарича своите жертви „биологичен отпадък”, а самият той не се притеснява да умре.

Гледайте още във видеото!

 
nova.bg