Идентифицираха още от жертвите в Лиеж
Идентифицираха още от жертвите в Лиеж / снимка: Reuters

Официално бяха идентифицирани още две жертви на газовата експлозия, която разруши жилищна сграда в град Лиеж. Неяснота засега има около самоличността на трима загинали,  които може да са български граждани, информират белгийските вестници на френски език "Мьоз" и "Дерниер йор".

Според "Мьоз" следователите очакват резултати от идентификацията на трите трупа  към понеделник другата седмица, тъй като в момента се извършват ДНК анализи, отбелязва БТА. Има сведения, че при експлозията българските граждани са се намирали в апартамент на петия етаж, който бил на собственика на сградата.

Две пететажни жилищни сгради рухнаха на 27 януари в белгийския град Лиеж. Двата блока в центъра рухнаха часове след като бил чут силен взрив, за който беше установено, че е станал след изтичане на газ. Дни след инцидента беше изнесена информация, че е възможно сред жертвите и пострадалите да има българи. Тогава пред Дарик говорителят на МВнР Драговест Горанов каза, че има две ранени българки, които са настанени в болница.