При стрелба в Париж полицай бе убит, а други двама служители на реда ранени
При стрелба в Париж полицай бе убит, а други двама служители на реда ранени / БГНЕС
Групировката "Ислямска държава" поема отговорност за стрелбата в Париж, при която беше убит полицай, а други двама негови колеги ранени, съобщи нейният пропаганден орган - информационна агенция Амак, цитирана от Франс прес.

"Извършителят на нападението на "Шанз-Елизе" в центъра на Париж е Абу Юсеф Белгиеца, един от бойците на ИД", заяви групировката в комюнике, разпространено от Амак.

Стрелба в Париж, полицай бе убит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Малко преди джихадистката организация да поеме отговорност за акта френският президента Франсоа Оланд заяви, че е убеден, че атаката трябва да се разследва като терористичен акт.
Оланд каза, че за 8 часа тази сутрин е свикал спешна среща на съвета по отбрана и национална сигурност. "Ще бъдем бдителни, особено по отношение на изборите", каза той в изявление по телевизията, цитиран от ДПА и Ройтерс.

СНИМКИ: "Шанз-Елизе" в Париж във вечерта на нападението над полицаи

Предполагаемият извършител на нападението бил обект на антитерористично разследване, тъй като изразил намерение да убие полицаи, казаха цитирани от АФП източници, близки до разследването.

Тръмп направи коментар за нападението над полицаи в Париж

Полицията е претърсила снощи жилището на мъжа в парижкото предградие Сен е Марн. Става въпрос за човека, на чието име е регистриран автомобилът, използван при нападението. Нападателят беше убит от полицията по време на стрелбата.
БТА