/ Gulliver/Getty Images
Ядосан принц Филип напусна имението в Сандрингам тази сутрин, когато принц Хари трябваше да пристигне и да се срещне с кралицата, за да разговаря за кралското си бъдеще заедно с Меган, набрана по телефона от Канада, съобщи Дейли Мейл.

98-годшният херцог на Единбург имал важна роля като съветник на нейно величество преди днешната среща на върха, но решил да остави на съпругата си, принц Чарлз и принц Уилям да сключат сделката за абикацията на Хари и Меган.

Кралицата разчитала силно на подкрепата на херцога, затова Филип, който живееше в къщичка на имението Сандрингам, откакто се е оттегли от обществения живот през 2017 г., отседнал в основната къща с кралицата, след като кризата се разразила.

След Брекзит Великобритания се готви за Мегзит (ВИДЕО)

Вероятно Филип е споделил по-рано на кралицата мнението си за решението на Меган и Хари да напуснат Кралството преди да си тръгне от двореца днес. Според съобщенията изобщо не бил доволен, дори бил бесен, след като разбрал намерението на двамата млади.

"Каква игра играят!?"
, били неговите изпълнени с гняв думи, когато научил за Мегзит.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се чувствали принудени от поведението на принц Уилям да сключат сделка за абдикация. Сърцето на Хари било разбито.

Той щял да бъде предупреден на срещата в Сандрингам, че има огромни препятствия, които ще отнемат месеци преди да се премести в Канада. А според кралицата семейството трябва да измисли „посока на пътуване“ за принца и Меган, която е във Ванкувър с Арчи.

Ключова среща на върха в кралското семейство заради Мегзит

Кралските сътрудници смятат, че срещата ще се проведе от 14:00, така че Меган може да се обади в около 6 часа сутринта.

Миналата седмица принц Хари и неговата съпруга Меган решиха да се откажат от ролята си на висши членове на британското кралско семейство и да станат финансово независими, продължавайки обаче да поддържат кралицата.

Това решение обаче изненада кралското семейство, отбелязват изданията.