/ pixabay.com
Най-предпочитаните за тях дестинации са Франция, Германия, САЩ, Австралия и Тайланд
Масовата емиграция не е характерна само за страните от Източна и Югоизточна Европа, но засяга и богати страни като Швейцария.

Много швейцарци търсят късмета си в чужбина, а любимите им дестинации са Франция, Германия и САЩ, както и Австралия и Тайланд.

ООН: България е заплашена от драматичен спад на населението

Западните медии съобщават, че броят на швейцарците, които са напуснали страната, се е увеличил значително през последните години, а в същото време по-малко се връщат обратно в родината си. През 2017 и 2018 г. например около 32 000 швейцарци са напуснали и 24 000 са се завърнали в страната.

Според статистиката около 36 процента от имигрантите от Швейцария са на възраст между 20 и 35 години, което показва, че все повече млади хора напускат богатата, но скъпа за живот Швейцария.

В Швейцария ще гласуват на референдум за климатичните изменения

Втората група имигранти са двойни граждани, тоест граждани на Швейцария с чужд произход, като италианци или португалци, които се завръщат след пенсиониране.

Швейцария обаче няма проблеми с демографията, тъй като е страна на имиграцията. Така само през миналата година около 55 000 чужденци са се заселили там.
БГНЕС