Хванаха 5 българи с фалшиви кредитни карти в Гърция
Хванаха 5 българи с фалшиви кредитни карти в Гърция / www.sxc.hu

Петима души от Благоевград са задържани в Гърция. Те са обвинени в изработване на нелегални кредитни карти и точене на банкови сметки, съобщи директорът на Областната полицейска дирекция комисар Константин Титянов.

Престъпната група, която е оглавявана от благоевградския кримибос Пламен Илиев - Джудиста, е била разбита при съвместна разработка на български и гръцки полицейски служители. Данните обявиха на пресконференция в южната ни съседка комисарите Константин Титянов и Николаос Ризос.

В капана на криминалистите, освен Пламен Илиев, са попаднали Росен Василев, на 43 години, Живко Марков, на 36 години и Димитър Димитров. Петият в организираната група е задържан тази сутрин в Благоевград. Неговото име обаче не бе съобщено. Пламен Илиев е стар познайник на полицейските служители в Благоевградско. Преди време той бе осъден заедно с благоевградчанина Силви Петров за производство на амфетамини в лаборатория край Разлог. Присъдата обаче бе под законовия минимум за подобно престъпление.

Пламен Илиев излезе на свобода, тъй като бяха приспаднати месеците, в които той е бил в предварителния арест и под "домашен арест".

Трансграничното престъпление, организирано и осъществено в Гърция, е в процес на разследване. Стойността на източените с нелегални кредитни карти суми, също се изчисляват.