/ БГНЕС
Високопоставен представител на "Хуауей" (Huawei) каза, че китайската компания е мишена на злонамерена кампания. Той освен това съобщи, че през 2018 г. продажбите на "Хуауей" отново са отбелязали растеж, предаде Франс прес.

По искане на САЩ: Арестуваха в Канада финансовата директорка на Huawei
 
Китайската компания е вторият производител на смартфони и най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света. Тя обаче понася сега тежки удари в западни страни, където за нея има съмнения, че участва в шпионаж, и й се налагат ограничения. Миналата година финансовата директорка на "Хуауей" Мън Ванчжоу беше арестувана в Канада по искане на САЩ, припомня АФП.
 
"Те без съмнение мислят, че могат да ни навредят с този шум. Ние обаче имаме отлична репутация", заяви пред медиите Ричард Ю, ръководител на отдела на "Хуауей" за потребителски продукти. "Някои политици се опитват да ни повлияят, да ни възпрат, но ние като цяло устояваме добре", добави той.

Арестуваха 13 канадци в Китай след задържането на служител от Huawei
 
Китайската компания се наложи като сериозен конкурент на шведската "Ериксон" (Ericsson) и финландската "Нокия" (Nokia), отбелязва АФП. Различни страни, включително САЩ, Австралия и Япония, обаче забраниха участието й в изграждането на 5G мрежи.
 
Благотворителната фондация на британския принц Чарлз съобщи днес, че няма повече да приема дарения от "Хуауей", предаде Асошиейтед прес.
БТА