Хосни Мубарак е в кома, но без животоподдържащи системи
Хосни Мубарак е в кома, но без животоподдържащи системи / снимки: Reuters

Бившият египетски президент Хосни Мубарак е в кома, но без животоподдържащи системи, а сърцето му и други важни органи работят, предаде Асошиейтед прес.

Държавни медии съобщиха през нощта, че 84-годишният Мубарак, който бе свален от власт с бунта миналата година, е претърпял удар и е поставен на животоподдържащи системи. По-късно той бил прехвърлен във военна болница от затвора, където неотдавна започна да излежава доживотна присъда, пише БТА.

Служители на силите за сигурност, пожелали анонимност, казаха, че екип от 15 лекари следи състоянието на Мубарак, който се нуждаел от помощ, за да диша.

Хосни Мубарак е в много тежко състояние. По-рано египетската агенция МЕНА съобщи, че той е в клинична смърт. Източници от силите за сигурност обаче казаха пред Ройтерс, че Мубарак е в безсъзнание и на командно дишане, но не е клинично мъртъв.

Мубарак, който управлява Египет в продължение на 30 години, бе свален от власт през февруари 2011 г. от бунта на Арабската пролет. В началото на юни той бе осъден на доживотен затвор заради издаването на заповеди за избиване на демонстранти.

Хосни Мубарак е в кома но без животоподдържащи системи
netinfo