/ БГНЕС
Националните флагове на правителствените сгради в цяла Холандия са наполовина спуснати в знак на траур, ден след като мъж откри стрелба в трамвай в град Утрехт и уби трима души, предаде Ройтерс.

Арестуваха трети заподозрян след стрелбата в Холандия

Заподозреният за нападението е 37-годишният Гьокмен Танъш, роден в Турция. Той беше задържан след седемчасово издирване вчера и по закон трябва да бъде изправен пред съдия до четвъртък.

БГНЕС

Властите съобщиха, че все още се опитват да установят мотива за нападението в тихия жилищен квартал.

Началникът на местната полиция Роб ван Брей каза късно снощи в предаване по телевизията, че до момента не е установена връзка между заподозряния и жертвите, докато министър-председателят Марк Рюте каза, че засега "терористични" мотиви не могат да бъдат изключени.

БГНЕС

На пресконференция снощи градският прокурор на Утрехт Рутхер Йокен каза, че станалото може да е предизвикано от семейни проблеми и че заподозряният е бил арестуван в миналото.

Холандският в. "Алхемейн дагблад" идентифицира две от жертвите: 19-годишна жена, работила в кафене, и местен футболен треньор, баща на две малки деца. И двамата са с холандски фамилни имена. Третата жертва не е идентифицирана от полицията или пресата.

Стрелба на няколко места в холандски град, има жертви и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Утрехт е четвъртият по големина холандски град, с население от 340 000 души. Известен е с живописните си канали и голяма студентска общност. Убийствата с огнестрелно оръжие са редки, както и навсякъде в Холандия.