камион
камион / iStock/Getty Images

Камионът, в който бяха открити 41 мигранти в Гърция, е с българска регистрация. 41 мъже и момичета бяха намерени в хладилно превозно средство по автомагистрала в Северна Гърция. Те са невредими. Според информация на БНТ този камион е също е с регистрационен номер от нашата територия, подобно на камиона ковчег във Великобритания. Задържаният шофьор е грузинец. Емигрантите са невредими.

Фалшив ли е сигналът за открити трупове в камион в Румъния?

„Потвърждавам информацията до момента. Има камион с българска регистрация, шофиран от грузински гражданин”, заяви пред NOVA Владимир Писанчев, генерален консул на Република България в Солун.

Арести във Виетнам заради трагедията с камиона ковчег

Превозното средство най-вероятно е влязло в страната от съседна Турция, съобщи Ройтерс. Хладилната система на камиона не е била включена, уточняват гръцките власти.

Освен афганистанците в камиона е имало един иранец и един сириец, а шестима от мигрантите били непълнолетни. Полицията съобщи, че осем мигранти от камиона са имали дихателни проблеми, но другите нямали оплаквания.

Гръцката полиция намери над 40 мигранти в хладилен камион
 

Полицията спряла камиона близо до град Ксанти за рутинна проверка. Шофьорът, 40-годишен грузинец, бил арестуван, а мигрантите - отведени в близкото полицейско управление за идентификация.

БНТ