Хилъри Клинтън
Хилъри Клинтън / БГНЕС
Тя отново разкритикува и фаворита в първичните избори на Демократическата партия Бърни Сандърс
Хилъри Клинтън определи президента на САЩ Доналд Тръмп като опасност за демокрацията и оправда критиките си към фаворита в първичните избори на демократите Бърни Сандърс, предаде Франс прес.

Тръмп пристигна на първото си официално посещение в Индия (СНИМКИ)

"Ще подкрепя кандидата на нашата партия" за президентските избори, който и да е той, "защото нашият президент съвсем очевидно е опасност за демокрацията и за нашето бъдеще", каза тя пред журналисти в Берлин, където отиде да представи посветения ѝ документален филм "Хилари".
 


Клинтън обаче не каза кой кандидат предпочита и заяви, че предпочита да остави това на избирателите.

Бившата първа дама в същото време продължи да критикува бившия си съперник отпреди четири години в надпреварата за номинацията на демократите - Бърни Сандърс, който убедително спечели първичните избори в Невада.

Документалният филм "Хилари" съдържа критични коментари за сенатора. "Той е в Конгреса от години, а само един сенатор го поддържаше. Никой не го обича, никой не иска да работи с него, той нищо не е направил", казва Клинтън за Сандърс във филма.

САЩ ще доставят на Индия военни хеликоптери за 3 млрд. долара (СНИМКИ)

Днес тя оправда тези свои думи. "Политиката е боен спорт, в нея се казват много неща. Със сигурност са били казвани много неща по мой адрес", каза Клинтън. След обвиненията за руска намеса в полза на Доналд Тръмп и Бърни Сандърс, Клинтън призова и за бдителност към дезинформацията.

"Няма място за спор. Хората, които се опитват да отрекат (руската намеса), живеят в измислен свят, в тъжен измислен свят, в който сме отхвърлили всякаква предпазливост", заяви тя. По думите ѝ чужди страни ще се опитват все повече да повлияят на избори в Европа и САЩ.

"Ако не защитим нашата демокрация, значи се предаваме, бавно, но неотклонно, и губим контрол", каза Клинтън.
БТА