Иранският президент Хасан Рохани днес предупреди президента на САЩ Доналд Тръмп да не продължава враждебната си политика срещу Техеран, съобщиха световните агенции.
 
"Господин Тръмп, не дърпайте лъва за опашката, защото само ще съжалявате", заявил Рохани, цитиран от иранската агенция ИРНА, по адрес на американския президент на среща с ирански дипломати в Техеран. "Вие обявявате война и после говорите, че искате да подкрепите иранския народ", посочил Рохани, чието изказване беше излъчено по държавната телевизия.
 
"Америка трябва да знае, че мирът с Иран е майката на всеки мир, а войната с Иран е майката на всички войни", добавил иранският президент, оставяйки открита възможността за мир между двете страни, които са във враждебни отношения от Ислямската революция в Иран през 1979 г., отбелязва Ройтерс.
 
Рохани отново предупреди, че Иран може да затвори стратегическия Ормузки проток, през който се транспортира близо една трета от световния петрол. "Ние винаги сме били гаранта на сигурността на този проток, не дърпайте лъва за опашката, защото само ще съжалявате", повтори иранският президент.
БТА