Хания готов да се откаже от поста си заради блокадата
Хания готов да се откаже от поста си заради блокадата / netinfo

Палестинският премиер от групировката Хамас Исмаил Хания потвърди, че ще се откаже от властта, за да даде възможност за вдигане на блокадата, наложена на палестинците.

Ако трябва да избирам между вдигането на блокадата, наложена на палестинския народ, и оставането ми начело на правителството, ще избера вдигането на блокадата. Това заяви Хания в реч по телевизията по случай втората годишнина от смъртта на бившия лидер на Организацията за асвобождение на Палестина и президент на палестинската автономия Ясер Арафат.

Хания подчерта, че ще отстоява правото на палестинците да продължат съпротивата срещу израелския окупатор. Искаме да сложим край на страданията на палестинците, посочи Хания и обвини Израел, че не желае мир и стабилност в региона.

Президентът Арафат даде много за мира и участва в различни планове за уреждане на конфликта, но резултатът бе блокада, отравяне и смърт, каза Хания.

Редица палестински водачи са убедени, че Арафат е отровен от израелците. Израел и френските лекари, прегледали Арафат, категорично опровергават това.