/ ThinkStock/Getty Images
За възможност за "развод от къщи" съобщава ежедневникът "Та неа". С новата функция, която дава правителственият интернет портал gov.gr, съпрузите ще могат да разтрогнат брака си чрез интернет с помощта на осем прости стъпки. Десет дни по-късно адвокатите им и нотариус с едно кликване ще подпишат края на брака им. Съответното приложение ще стартира пилотно от средата на юли. Опростената дистанционна процедура ще е възможна, когато разводът е по взаимно съгласие.

"Катимерини" цитира премиера Кириакос Мицотакис, който вчера посети остров Астипалеа в Егейско море. Мицотакис определи острова като "Едно начало и прозорец към по-чисто и зелено бъдеще" във връзка с превръщането на острова в модел за електрическа мобилност и зелена енергия с инвестиция от "Фолксваген". На острова гръцкият премиер се срещна с бизнесмени и остави отворена възможността за намаляване на ДДС за острови, когато публичните финанси го позволят.

Икономическото издание "Нафтемборики" също съобщава за посещението на Мицотакис на Астипалеа, който е бил там заедно с изпълнителния директор на "Фолксваген" Херберт Дийс, за да представи проекта за превръщането й в първия "умен" и "зелен" остров в Средиземно море.

За добри новини за правителството пише вестник "Логос". Изданието съобщава за вчерашната препоръка на Европейската комисия към Еврогрупата на Гърция да бъде изплатен поредният транш от печалбите по гръцките ценни книжа, държани от Европейската централна банка и банките на страните от еврозоната. ЕК е похвалила Гърция за реформите, като е изтъкнала особено прилагането на новия кодекс за несъстоятелността от 1 юни, който е особено важен, защото дава цялостно решение на проблема с частния дълг. 
БТА