Гърците отново на протест
Гърците отново на протест / снимка: Reuters, архив

След шест месеца мълчание "възмутените" гърци се завърнаха на площад Синтагма в Атина. Тълпата започна да приижда пред гръцкия парламент в неделя, когато премиерът Лукас Пападимос се срещаше с германския външен министър Гидо Вестервеле в намиращата се наблизо сграда на правителството.

Два часа по-късно, когато тълпата нарасна до 2000 души, станаха леки инциденти между полицията за борба с безредиците и "възмутените" гърци, при които беше леко ранен един протестиращ.

Гръцките медии съобщават, че органите за борба с безредиците започнали да изблъскват протестиращите от булевард Амалиас между площад Синтагма и парламента, за да осигурят движението на автомобилите, предава БГНЕС. Полицията е арестувала трима души, допълват медиите.

Според някои информации броят на полицаите бил два пъти по-голям от този на протестиращите. Въпреки студа, хората се събраха пред гръцкия парламент и скандираха лозунги против правителството и против Тройката. Отправен беше призив за нов протест на площада в сряда.