Гърция разби кокаинов наркоканал
Гърция разби кокаинов наркоканал / снимка: Gulliver/Getty Images

Гръцката полиция разби наркоканал, доставял кокаин от Латинска Америка.
Арестувани са 16 души, иззети са 146,5 кг наркотици, конфискувани са 352 000 евро в брой и 500 000 евро на банкови сметки, както и 10 скъпи коли, уточни съобщение на полицията.

Всичко това е резултат от операцията „Снежна лавина”, извършена едновременно в цялата страна с участието на 100 полицаи, 10 служители от службата за борба с икономическата престъпност, кинолози с обучени кучета. Подкрепа е оказвала американската агенция за борба срещу наркотици.

Арестуван е грък, родом от Грузия, един от ръководителите на международна престъпна групировка, за който Интерпол е издал т.нар. червена заповед за арест заради наркотърговия и опит за убийство в Грузия. Същият е издирват и от Азербайджан заради фалшифициране и мошеничество. Задържани са също един грък, испанец, венецуелец и украинец, както и четирима албанци, отбелязва БГНЕС.

В хода на операцията бяха разкрити няколко наркомрежи, доставящи в Гърция големи пратки кокаин от Колумбия, Еквадор и Венецуела. Парите от продажбите се превеждали с неголеми суми чрез множество подставени лица, за да не пораждат съмнения у властите. В четвъртък в солунското пристанище полицията откри 108 пакета кокаин в контейнер с банани.