„Гръцкото циганче” купено за 500 евро от българска майка?
„Гръцкото циганче” купено за 500 евро от българска майка? / снимка: Gulliver/Getty Images

Момиченцето, което беше намерено в ромски лагер и наречено в Гърция „Рус ангел”, е било оставено от родителите си за отглеждане, съобщи председателят на ромската общност в Атина. Истинските родители на детето допреди седмица са се намирали в катуна. Те работили на плантациите за памук. Вероятно в този момент се намират в района на Евия и се издирват.

Местната преса пък твърди, че малката „Мария” е била купена за 500 евро от българска майка, посочва Нова телевизия. Биологичната майка се намирала в Атина, българските роми в района знаят подробности, които могат да помогнат на разследването.

Полицията вече работи по версията за канал за внасяне на бременни жени от България, които раждат в Гърция, след което децата се продават.

Свидетели са се обаждали в полицията, за да потвърдят, че са виждали детето да проси в центъра на град Лариса, както и на остров Крит. Няма обаче официална информация детето да е било насилвано.

Същевременно ромското семейство получавало помощи за многодетно семейство. Според документите жената се явява майка в две семейства, а мъжът е баща в три семейства. Всъщност двамата имат 14 деца, от които само четири са биологично техни.