Григор Димитров  Гришо
Григор Димитров Гришо / Gulliver/Getty Images
Българският тенисист Григор Димитров даде интересно интервю преди началото на Мастърса в Торонто, където той ще направи своето завръщане на корта след Уимбълдън, съобщава gong.bg.

След великолепната 2017-а, към българина имаше огромни очаквания, но през настоящата кампания той по-скоро не успява да ги оправдае и в следващите месеци ще трябва да се представи много добре, ако иска да запази място в топ 10 на света.

Гришо надви Джокович в…крайно любопитен дуел (ВИДЕО)

Григор безспорно е сред най-големите таланти в тениса, но на 27 години вече е напълно наясно, че само талант изобщо не е достатъчен. "Мисля, че талантът ти помага да печелиш мачове понякога, но е много различно. Понякога, когато имаш прекалено много възможности, е трудно. Никога не съм мислил за това, честно казано. Да, може би имам талант, но не е задължително талантът да ти печели мачове. Помага, но не ти печели мачове", сподели Димитров.

"Ако го прави, може да спечелиш 2-3-4 мача, но това е. Ако искаш да бъдеш шампион от Големия шлем, ако искаш да бъдеш №1, има много други начини, по които да стигнеш дотам. Разбира се, (талантът) помага, но не е най-важното."

Горещи снимки от почивката на Григор Димитров и Никол (ВИДЕО)

През миналата година най-големите успехи за Григор дойдоха именно по това време. Той спечели първата си Мастърс титла в Синсинати, а след това триумфира и във Финалите на АТП. Това значи, че сега българинът има много точки за защитаване. Той обаче не е концентрирал мислите си върху това. "Зависи върху какво си се съсредоточил. Никога не съм бил от този тип, който се фокусира върху наградния фонд, точките, такива неща."

"Винаги виждам позитивите. Знам, че бе тежко да загубя в първи кръг (от Вавринка) на Уимбълдън, но в същото време трябва да си извлека поуки от негативната ситуация. Знам, че едно от най-трудните неща в тениса е да останеш позитивен. Всеки мач е много важен за мен в момента. Не се опитвам да се върна под №2, 3, 4 или нещо такова. Фокусиран съм върху голямата картина и нещата, които искам да направя по-добре. Понякога 1-2-3 мача могат да обърнат всичко. Ако останеш спокоен и правиш правилните неща, не знаеш кога нещата ще се обърнат."

Още любопитни новини за звездите в спорта четете в gong.bg
gong.bg