Григор Димитров не скри удовлетворението си от победата над Доминик Тийм минути след успеха му над австриеца, който е №3 в световната ранглиста, съобщи gong.bg.

„Това беше един от мачовете, през които трябва да преминеш през сезона. Днес беше един от моите дни“, заяви Григор, чийто актив срещу Тийм е вече 4:2 мача. „Очарован съм от начина, по който запазих концентрация до края и то срещу един невероятен съперник. Имах игрови план за мача и се се придържах към него.

Много съм щастлив, че съм на 1/4-финалите. Борех се за всяка топка, бях спокоен и коцентриран през целия мач. Доминик е невероятен тенисист и много ми харесва да играя срещу него. Възможно е да е имал някакъв проблем, за който не знам, но в същото време бих искал да отдам заслуженото на себе си.

Проведох много добра подготовка преди турнира. Исках д поработя върху скоростта си и тренирах много усърдно извън корта", заяви Гришо. 

Той беше категоричен, че мислите му вече изцяло са насочени към следващия мач срещу изненадалия всички квалификант Аслан Каранцев.

"Винаги съм казвал, че е много важно да запишеш добри резултати в началото на годината. Мисля, че този турнир е чудесна възможност да установиш на какво ниво се намираш както във физическо, така и в психологическо отношение. Важно е да вдигаш темпото с всеки следващ мач, който играеш. Не мисля, че правя нещо необикновено. Просто продължавам да се трудя и мисля само за следващия мач“, изтъкна хасковлията.

Източник: gong.bg