/ БГНЕС
Григор Димитров не показа най-добрата си игра в първия кръг в Акапулко срещу Дамир Джумхур, но въпреки това успя да спечели. Първата ни ракета надделя с 6:3 6:3 за малко повече от час, но изразителният резултат не бе подплътен с толкова убедително представяне.

Бившият №3 вкара едва 44% от първите си сервиси, но когато началният удар намираше целта от първия път, точката почти винаги (в 24 от 26 случая) приключваше в негова полза. Джумхур така и не предложи реално предизвикателство за шампиона от преди 6 години и той стигна до победата по комфортен начин.

Хасковлията започна с две двойни грешки в първото си подаване, но бе по-добър в разиграванията и не загуби повече точки до края на гейма. Той допусна още една двойна грешка за 15-15 при 1:1, но след това влезе в серия от  десет поредни точки, която го изведе до предимство от пробив и 4:1.

Седмият поставен не разчиташе много често на първия си начален удар, но дирижираше комфортно срещата и в разиграванията. Димитров остана перфектен до края на сета, когато първият сервис влизаше (9/9),  а форхендът му работеше отличено и често му носеше преимущество от основната линия. Джумхур логично търсеше бекхенда, откъдето грешките бяха по-чести, но босненецът не успя да го постави под достатъчно силен натиск, за да се върне в първата част – 6:3.

Гришо стартира с победа на двойки в Акапулко

Темпото не бе особено високо и в началото на втората част, като при 0:1 и 15-15 Григор не успя да преодолее опонента си на мрежата. Последва двойна грешка и две последователни точки за пробив за световния №109. Първият бе отразен със сервис, а при втория форхендът отново свърши работа. Джумхур не спечели повече разигравания до края на гейма и паритетът в сета бе възстановен.

Дамир намали непредизвиканите грешки в подаванията си във втората част и това го изведе до 2:2 и 40-15, но в този момент българинът повиши темпото. Брилянтен бекхенд по правата даде тон на последвалите събития. Григор стигна до брейкбол след колебливо навлизане в корта на съперника си, след което посрещна топката рано и проби с ретур в краката на Джумхур – 3:2. Отговорът на Димитров дойде още в следващия гейм след неубедителна къса на съперника. Първият брейкбол бе отразен, но Григор си издейства нов след серия от форхенди. Последва дълго разиграване, спечелено от българина – 4:3.

Най-добрият ни тенисист не се движеше идеално и опонентът му се възползва, повишавайки агресията в играта си. Стигна до нов брейкбол в осмия гейм, но този път  Григор обърна, изпълнявайки междувременно великолепен минаващ удар с форхенд от движение.

Българинът сложи край на двубоя още в следващия гейм – 6:3 6:3.

В следващата фаза на турнира Гришо ще се изправи срещу французина Адриан Манарино.
tenniskafe.com