Абсурдно е в Давос да слушаме хората, които основно причиняват климатичната криза, а не тези, които са на първа линия. Това каза екоактивистката Грета Тунберг на икономическия форум в Давос.

„Изглежда, че разчитаме на тези хора да решат проблемите ни“, каза Тунберг, „въпреки че те са показали, че дават приоритет на краткосрочната и корпоративната алчност. Тези хора, отговорни за унищожаването на планетата, ни бомбардират с послания“, обясни тя.

„Вместо това“, каза Тунберг, „трябва да се вслушаме в тези, които действително са засегнати от климатичната криза, тези, които са на първа линия“.

Шведската активистка за климата Грета Тунберг обвини участниците в Световния икономически форум в Давос, че "подхранват унищожаването на планетата", когато пристигна на събитието в швейцарските Алпи днес.

"Хората, които са в основата на климатичната криза, хората, които инвестират в изкопаеми горива и т.н., и все пак някак си това са хората, на които изглежда разчитаме за решаване на нашите проблеми", каза Тунберг.
БГНЕС