Говорителят на ЕК: Проектодокладът за България не е окончателен
Говорителят на ЕК: Проектодокладът за България не е окончателен / netinfo
Разпространеният в публичното пространство проект за единия от докладите за България не е окончателен, заяви говорителят на Европейската комисия Йоханес Лайтенбергер. Подготвителната работа продължава. В окончателен вид докладите ще бъдат готови в сряда, добави той.

За България, както е известно, този път ще бъдат подготвени два доклада – единият – в областта на вътрешните работи и правосъдието, а вторият за управлението на европейските фондове в България. Предстои проектите на докладите да бъдат раздадени на ръководителите на канцеларии на комисарите. Те трябва да дадат мнение, което също може да съдържа препоръки или добавки. След това самите комисари трябва да вземат становище.

Обсъждането на докладите от комисарите ще стане в сряда сутринта. Ако някой комисар предлага добавки, съкращения или различни от заложените в проектите становища, те трябва да бъдат одобрени от всички комисари. След това промените, ако има такива, се нанасят и докладите вече ще са готови за разгласяване. Това ще стане на редовния ежедневен брифинг за журналисти в сряда по обяд, добави източникът.