/ БТА
Говорител на президента на САЩ Джо Байдън беше временно отстранен от работа за седмица, след като по време на телефонен разговор заплашил журналистка и направил сексистки коментари по неин адрес, предадоха световните агенции.

32-годишният Ти Джей Дъкло, който беше част от предизборния екип на Байдън, стана един от заместниците на говорителката на Белия дом Джен Саки. С него се свързала журналистката от "Политико" Тара Палмери и му задала въпрос за интимната му връзка с друга журналистка - Алекси Маккамънд от сайта "Аксиос" и за етичните проблеми, които това би породило.

Байдън ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Тогава говорителят заплашил Палмери, че ще я унищожи и поискал от нея да се откаже от подготвяна статия за него. Днес Джен Саки каза, че Ти Джей Дъкло се е извинил на журналистката, която заплашил, и признал, че поведението му не е отговаряло на стандартите, установени от Байдън.

При идването си в Белия дом Байдън предупреди екипа си, че няма да толерира никакви отклонения. Днес Саки каза, че подобен инцидент няма да се повтори и че такива неща няма да бъдат толерирани в Белия дом.
БТА